Vara începe cu vreme instabilă în toată țara! Prima săptămână din iunie aduce vijelii, grindină și caniculă.
ANM (Administrația Națională de Meteorologie) anunță vreme cu instabilitate atmosferică, iar temperaturile maxime vor ajunge chiar și la 35 de grade.
Avertizări meteo
Luni dimineață, au fost emise avertizări meteo de cod portocaliu și cod galben de instabilitate atmosferică.
Codul galben e valabil între 3 iunie, ora 12 și 4 iunie, ora 3 și e caracterizat de instabilitate atmosferică temporar accentuată. În acest interval, în aproximativ toată țara vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.
În anumite zone, va exista risc de vijelii și grindină. Precipitațiile vor acumula cantități de curprinse între 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.
Codul portocaliu va fi în vigoare între 3 iunie, ora 15 și 4 iunie, ora 3 și va determina condiții meteo extreme. Zonele afectate vor fi regiunea Banatului, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei și în nord-vestul Munteniei. Aici vântul se va intensifica, posibil să existe căderi de grindină de mari dimensiuni și descărcări electrice.
Prognoză meteo prima săptămână de vară
Prima săptămână din iunie debutează cu vânt puternic, risc de vijelii, căderi de grindină pe arii extinse și viituri.
Cu toate acestea, se va instala treptat canicula. Disconfortul termic va fi în creştere și se vor înregistra temperaturi încadrate între 23 şi 35 de grade.
Vor exista perioade cu înnorări, averse, intesificări ale vântului și descărcări electrice. La munte, temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, iar la mare vor fi 21 de grade.
Vremea în Capitală
În Bucureşti, vremea va fi călduroasă, dar gradul de umiditate din aer va crește. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimã de 17…18 grade.
Vor exista perioade cu înnorări și intensificări de scurtă durată ale vântului.
Următoarea perioadă va fi caracterizată de cer variabil, averse de scurtă durată alături de creșterea temperaturilor.