Invitat în cadrul unei emisiuni matinale de la radio, Premierul Marcel Ciolacu a ales să nu se exprime în limba engleză.
El a explicat că nu se simte suficient de competent în utilizarea limbii engleze pentru a face o prezentare adecvată. Această decizie reflectă reținerea sa față de exprimarea în limba străină.
Marcel Ciolacu, reținut în engleză
Premierul Marcel Ciolacu a exprimat o reținere în privința utilizării limbii engleze, considerând că este normal să nu stăpânească suficient această limbă.
El a menționat că, în discuțiile față în față, îi informează pe interlocutori despre nivelul său de competență lingvistică. În cadrul unei întâlniri cu Ursula von der Leyen, aceasta l-a încurajat, spunându-i că va vorbi mai încet, ceea ce a facilitat o comunicare eficientă între ei.
În urma acestei întâlniri, premierul a afirmat că s-au înțeles foarte bine în aproximativ treizeci de minute și a subliniat succesul negocierilor privind numirea viitorului comisar european, evidențiind faptul că România are pentru prima dată un vicepreședinte al Comisiei.
Ciolacu a adăugat că nu se simte confortabil în a se exprima în engleză, motiv pentru care evită această limbă în anumite contexte.
Liderul PSD a menționat că, în prezent, beneficiază de cursuri cu un profesor de engleză, precum și de sesiuni de pregătire în economie.
Meditații de economie
De asemenea, premierul se concentrează pe pregătirea pentru funcția de prim-ministru, având în vedere și o posibilă funcție de președinte al României.
Surse din cadrul guvernului au declarat că Marcel Ciolacu le-a împărtășit apropiaților săi numele persoanelor pe care le consultă în domeniul economic.
Premierul Marcel Ciolacu participă la sesiuni de meditație în domeniul economiei cu Cristian Socol și Florin Georgescu, amândoi fiind profesori universitari de economie.
Aceștia au decis să nu primească compensare financiară pentru timpul și expertiza oferite premierului în cadrul acestor sesiuni de pregătire.