Luni începe Postul Crăciunului perioadă de reflecție și rugăciune, dar și momentul prielnic pentru o cură pentru organism.
Cum mulți români cred că este destul să renunțe la carne, nutriționiștii le transmit celor interesați că postul înseamnă în primul rând cumpătare. Și îi sfătuiesc să gătească mai mult în așteptarea celor mai frumoase sărbători din an.
Postul este pentru mulți un bun moment să renunțe la mâncărurile grele și să încerce o dietă mai ușoară. Iar postul Crăciunului are mai multe dezlegări la pește, astfel că este mai uşor de ţinut.
Doar că nutriționiștii ne îndeamnă să alegem cu atenție ce mâncăm în post. Mulţi preferă produsele gata preparate, care pot conţine aditivi şi conservanţi. Aşa că cea mai bună variantă ar fi mâncarea pregătită în casă.
Corina Cioroiu, nutriționist: ”Păi uite, fasolea pe care o cunoștem toți, da? Dar nu uitați, fasolea nu conține foarte multă proteină. Chinoua care este un fel de orez. Apoi avem tot ce înseamnă verde, avem păstăi, avem brocolli, avem legume românești, precum dovleceii. Avem semințe iarăși, semințele de susan, ciupercile”.
Călin Ficior, preot: ”Chiar asta şi doreşte să aducă în sufletul omului, o linişte şi o pace. Postul vine şi pune un echilibru între suflet şi trup, iar acest echilibru între suflet şi trup este cel care îl face pe om să fie mai bun, să fie mai milostiv, să fie iubitor de oameni”.
Postul Crăciunului se încheie pe 24 decembrie. În timpul celor șase săptămâni sunt 14 zile cu dezlegare la pește, vin şi ulei.
Sursă: ȘtirileProTV.ro