Nokia, legendara companie din domeniul telefoniei și comunicațiilor, și-a schimbat logo-ul și are planuri să-și modifice identitatea mărcii pentru prima dată în aproape 60 de ani.
Nokia și-a prezentat noul logo, la Barcelona, la Mobile World Congress, potrivit HotNews.
Noul logo cuprinde cinci forme diferit, cinci litere stilizate care împreună formează cuvântul NOKIA. Dincolo de noul „font” din logo, Nokia a renunțat și la culoarea albastră a vechiului logo, devenită emblematică, iar acum va folosi pentru noua identitate o gamă mai mare de culori, în funcție de utilizare.
„A existat o asociere cu smartphone-urile şi în prezent suntem o companie de tehnologie de afaceri”, a declarat directorul general Pekka Lundmark, într-un interviu pentru Reuters. În timp ce Nokia încă îşi propune să-şi dezvolte activitatea de furnizor de servicii, unde vinde echipamente companiilor de telecomunicaţii, principalul său obiectiv este acum să vândă echipamente altor companii.
Cum arată noul logo NOKIA
„Am avut o creştere foarte bună de 21%, anul trecut, în întreprinderi, ceea ce reprezintă în prezent aproximativ 8% din vânzările noastre, (sau) aproximativ 2 miliarde de euro (2,11 miliarde de dolari). Vrem să ducem asta la două cifre cât mai repede posibil”, a spus Lundmark.
O nouă identitate
Nokia și-a schimbat logo-ul pentru a aminti oamenilor că finlandezii nu mai fac celebrele telefoane. „În mintea majorității oamenilor, suntem încă o marcă de telefoane mobile de succes, dar nu despre asta se referă Nokia cea de acum”, a declarat CEO-ul Nokia, Pekka Lundmark, pentru Bloomberg.
„Vrem să lansăm un nou brand care se concentrează foarte mult pe rețele și digitalizarea industrială, care este un lucru complet diferit de telefoanele mobile vechi”, a spus acesta.
Nokia și-a vândut divizia de telefoane mobile în 2014 către Microsoft, iar mai apoi compania a fost vândută unei companii fondate de foști angajași ai Nokia, mai exact către HMD Global care produce de atunci telefoanele Nokia.
În prezent, telefoanele Nokia sunt produse de HMD Global și fabricate de către gigantul chinezesc Foxconn.