Cântăreața Erika Isac a lansat un remake al piesei „Macarena”, iar reacțiile internauților au fost pe măsură. Piesa a strâns peste 2 milioane de vizualizări în doar 5 zile.
Controversata piesă a cărei interpretă este Erika Isac, o tânără de 24 de ani, a reușit în doar cinci zile să strângă peste două milioane de vizualizări și 6.000 de comentarii pe platforma YouTube.
Versurile conțin un limbaj trivial și vorbesc despre violența domestică, dar și despre standardele feminine în societate: „Dați mereu vina pe victime ca idioții”, „Care-s cu silicoane, sotto sunt prostituate”, „Cum să vorbești urât? Erika, ești domnișoară!”, „Femeia nu înjură, nu se bate, nu se f**e, Femeia tre’ să calce, și să spele și s-ajute”.
Melodia care a pus pe jar internetul
Artista face și o paralelă între gândurile unui bărbat și cele ale unei femei la o primă întâlnire și spune la ce pericole sunt expuse cele din urmă: „Femeii îi e frică să nu-l apuce p-ăsta psihoze/ Să nu-l apuce omoru’, să-l apuce violu’/ S-apuce să o bată, s-apuce să o-mbete/ S-apuce să o fure, s-o răpească, să se certe”.
Standardele sociale ne pun probleme
„Felul în care justificăm violența împotriva femeilor arată că avem un grad mare de toleranță și are legătură cu felul în care am fost educați și ce modele de feminitate și masculinitate ne-au fost prezenate”, explică psihologul Gelu Duminică.
„Problema e cam așa: e dreptul meu de bărbat să fac asta, pentru că educația spune că bărbatul încearcă, dar femeia e de vină. Sub chestia asta de încercat, noi, bărbații, am fost educați că nu există limită, nu am învățat că NU înseamnă NU”, adaugă psihologul.
Raportul INSP, publicat de Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor, arată că o femeie din patru din România a fost agresată fizic sau sexual de partener sau de fostul partener și că 55% dintre români consideră că violul este justificat în anumite situații, conform Adevărul.