Podul suspendat peste Dunăre este cea mai mare lucrare de infrastructură din România din ultimii 30 de ani. La ceremonia de inaugurare au fost prezenți oameni politici din România și reprezentanți ai ambasadelor Japoniei și Italiei.
Dezvoltare turistică și oportunități pentru investitori
Podul peste Dunăre reprezintă o șansă pentru dezvoltarea economică și socială a zonei, dar va asigura şi un acces facil turiştilor care vor să ajungă în Delta Dunării şi să descopere Dobrogea.
Și președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat, la inaugurarea podului. „A fost o luptă continuă, cu determinare, fără de care astăzi nu eram aici, eram tot pe un bac să ne îndreptăm spre Brăila. Ceea ce am făcut eu în ultimii opt ani pentru realizarea acestui pod a fost, de fapt, răspunsul la strigătul și la dorința tulcenilor de a avea această investiție, de a ne lega de țară”, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.
„Golden Gate” de România
Supranumit și „Golden Gate” de România, podul de la Brăila ar putea fi un exemplu pentru investițiile viitoare.
Proiectarea podului a avut ca obiective principale asigurarea unei legături moderne cu coridorul de conectivitate național 3 (București-Moldova), dar și îmbunătățirea condițiilor de tranzit pentru traficul internațional către Bulgaria și Turcia.
Atracție de agrement spectaculoasă
Podul suspendat peste Dunăre ar putea deveni şi o zonă de agrement spectaculoasă. Autorităţile vor să exploateze turistic cel mai mare pod din România și al treilea din Europa ca dimensiune.
„Se împlineşte o dorinţă a tulcenilor în mod special, a dobrogenilor de asemenea, a brăilenilor, a gălăţenilor, de a avea un pod peste Dunăre aici în zona Brăila-Tulcea. Cred că, din punct de vedere arhitectonic, este o minune inginerească.
Din punct de vedere economic, cred că va duce la dezvoltarea întregii zone şi va fi, aşa cum am spus, un beneficiu pentru România”, a mai precizat Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, potrivit Antena 3 CNN.
De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea a anunţat şi demararea lucrărilor pentru două drumuri expres.
„Drumul expres pod Tulcea mai are nevoie de un singur aviz din zona de mediu şi intră şi el în linie dreaptă, iar celălalt mai are, de asemenea, un punct de vedere, dacă mă refer la Tulcea-Constanţa, un punct de vedere al Jaspers”, a adăugat preşedintele CJ Tulcea.