Groapa masivă produsă acum o săptămână s-a adâncit şi s-a transformat într-un crater uriaş care a înghiţit un stâlp de electricitate. Riscul prăbușirii clădirilor din oraș se intensifică.
Mai mulți oameni au fost obligați să evacueze zona cu doar câteva zile înainte de sărbătorile de Paște. Groapa urma să fie astupată, însă niciun muncitor nu a fost văzut la fața locului.
Craterul s-a umplut cu apă, iar pământul continuă să se surpe sub privirile localnicilor. Aceștia au primit mesaje de avertizare RO-Alert, să părăsească sau să evite zona.
Sediul poliției a fost evacuat
Craterul s-a format la aproximativ 100 de metri de sediul poliţiei. Acesta a fost evacuat de urgență. Noile fisuri ale craterului se extind către nordul oraşului. Următoarea instituție aflată în pericol este sediul ANAF.
„Apa vine dinspre direcţia amonte. S-a acumlat în zona respectivă. Ca să protejăm marginile acestei prăbuşiri o să umplem cu material până când se vor lua nişte măsuri”, declară Stelian Manole Şerbulea, expert tehnic UTC Bucureşti.
Autoritățile nu au intervenit
În afară de a evacua de urgență sediile instituțiilor, autoritățile au promis să intervină, dar nu fără a se concretiza ceva. Niciun muncitor nu a intervenit să oprească anomalia orașului stațiune.
Primăria a anunțat doar că groapa nu are legătură cu masivul de sare din subteran, așa cum s-a crezut inițial. Craterul ar fi fost provocat de inflitraţii de apă şi de o lucrare la reţeaua de gaze lăsată descoperită multă vreme. Prin urmare, starea de alertă și daunele provocate reliefului natural al zonei au fost afectate în urma unei erori umane.
Conform specialiștilor, strada s-a prăbuşit din cauza apei care circulă prin subsol, apă provenită din scurgeri de pe versanţi și avarierea conductelor, de-a lungul timpului.